Muskler i kroppen navn norskx film

muskler i kroppen navn norskx film

Positivt ladede natriumioner slipper inn i muskelcellen, og det oppstår et aksjonspotensial som brer seg ut over cellen i løpet av noen tusendels sekund og som fører til en kortvarig sammentrekning av muskelcellen, forutsatt at nerveimpulsen er kraftig nok. Glatt muskulatur rediger rediger kilde Glatte muskelceller har en spoleformet (oval, til dels romboid) form. Resten blir til varme. Hver muskel mottar nervefibrer fra mange nerveceller, men hver nervecelle sender bare én nervefiber til muskelen, og

Norsk gratis porno japanske damer

kontrollerer dermed bare et visst antall muskelfibrer. Musklene som bevirker utoverføring (for eksempel armen ut fra kroppen kalles abduktorer, mens de som bevirker innoverføring, kalles adduktorer. Læringsmål.kl : sette navn på og beskrive funksjonen til noen ytre og indre deler av menneskekroppen.kl: beskrive skjelettet og muskler og gjøre rede for hvordan kroppen kan bevege seg laget i tilknytning til kapittelet om skjelettet i Spire Gul.

muskler i kroppen navn norskx film

Ved at glukose spaltes til karbondioksid og vann, dannes en liten mengde ATP. Forsøk hentet fra Spire Grønn,.klassebok. Skjelettmuskulaturens kontraksjoner initieres normalt gjennom impulser fra sentralnervesystemet, det vil si fra hjernen og ryggmargens forhornsceller. Hoftemusklene har sitt utspring fra hoftebeinet og nedre del av ryggsøylen, og fester hovedsakelig til øvre del av lårbeinet. Type I-fibrene (aerobe fibrer) er langsomme, men mest utholdende, og egner seg til langvarig arbeid. Fordi hver muskel består av mange motoriske enheter av forskjellig størrelse, kan disse settes inn i bevegelsesprosessen én etter én, slik at muskelen først forsynes av de små enhetene, deretter aktiviseres de større enhetene. Hjertet trekker seg sammen slik at blodet som befinner seg inne i hjertet blir presset ut, det skjer med stor kraft og så raskt at man hos større pattedyr som mennesket, kan høre det slå. Denne overføringen av kjemiske stoffer mellom nerven og muskelen kan forandres både ved sykdom og av medikamenter.


Pikk i fitte naken norsk kjendis


Utoverdreiere (av håndleddet) kalles supinatorer ; innoverdreiere kalles pronatorer. Frigjøringen av glukoseenergien krever imidlertid tilstedeværelse av oksygen. Hjertemuskulatur rediger rediger kilde, hjertemuskelvev finnes kun i hjertet. Tverrstripet muskelvev er det eneste muskelvevet som er viljestyrt. Energien til muskler i kroppen navn norskx film denne prosessen kommer fra adenosintrifosfat (ATP) som kan syntetiseres i muskelen. I den muskler i kroppen navn norskx film medisinske terminologien brukes vanligvis forkortelser hvor «m.» foran navnet betyr musculus muskel (flertall: sculi for eksempel. Glatt muskelvev, tverrstripet muskelvev (skjelettmuskel det er til sammen. Dermed løsner ikke bindingen mellom aktin og myosin, og det som kalles dødsstivhet (rigor mortis) oppstår. I friskt vev har bunter av kollagenfibre hvitaktig, skinnende utsende. Den frigjorte energien utløser en bevegelse av myosinhodet, idet det bøyer seg og trekker med muskler i kroppen navn norskx film seg aktinfilamentet inn mot midten av sarkomeren. Vi bruker gjerne betegnelsen muskelbuk om den samlede massen eller «bunten» av muskelfibrer som danner en muskel. Styrken tiltar, men finreguleringen avtar. Muskelen kan regulere sin kontraksjonskraft innenfor et stort område, på tross av at den enkelte motoriske enhet bare muskler i kroppen navn norskx film i liten grad har evnen til å variere kontraksjonskraften. Disse muskelcellene er ikke viljestyrt. Musculus gluteus maximus er den største og ligger ytterst av de tre musklene. I muskelens cytoplasma er det dessuten andre cellebestanddeler (organeller) som mitokondri er og glatt endoplasmatisk retikulum (SER i muskelen kalt sarkoplasmatisk retikulum (SR). Rumpemuskulaturen (glutealmusklene) består av de tre musklene musculus gluteus maximus, musculus gluteus medius og musculus gluteus minimus. Hvert tykt myosinfilament er omgitt av i alt seks tynne aktinfilamenter i hver ende, og det blir dermed svært mange kontaktpunkter (cirka 150200) mellom dem i hver sarkomer. Type II-fibrene ( anaerobe fibrer, med undergrupper IIA og IIX) er raske, men mindre utholdende enn type. En forutsetning er imidlertid at aktintroponinet binder kalsium, som fører til at tropomysinet flytter seg, slik at det ikke sperrer for kontakten mellom aktinet og myosinet. På grunn av sitt glykogenlager kan musklene likevel arbeide forholdsvis lenge uten å måtte oppta glukose eller oksygen fra blodet. Hjemmesiden til Siri Randem med flere fine sanger og dikt. Det dreier seg om evne til å forandre form, en evne de fleste celler har.